Team Connectivity

Team Connectivity

Soms functioneert een team minder soepel dan gehoopt, ondanks de kwaliteiten van de individuele teamleden. Dit kan diverse oorzaken hebben; het team is nieuw, bestaat uit verschillende ‘bloedgroepen’, heeft in korte tijd relatief veel wisselingen gehad, werkt gewoonweg al te lang samen of de leden hebben elkaar vanwege de Corona periode nog nooit ontmoet. Consequentie is suboptimale samenwerking en effectiviteit. Zonde, want juist een goede verbinding, echt luisteren naar elkaar en onvoorwaardelijk vertrouwen geeft de beste teamresultaten. In bovenstaande gevallen is interventie nodig. Immers, de resultaten en teamleden lijden eronder.

Vanuit Volta hebben we ruime ervaring met het vlottrekken en smeden van high performing teams. Of het nu gaat om een samenvoeging van verschillende teams die voor het eerst met elkaar gaan werken of het naar boven halen van de welbekende ‘roze olifant’, we zijn al veel tegengekomen en gaan geen uitdaging uit de weg. We stemmen het programma af op wat er speelt en op uw doelstelling, zodat de individuele medewerkers weer volledig in hun energie komen en het team tot topprestaties in staat is.

Methodieken die we daarbij inzetten zijn onder andere Hogan, Deep Democracy, Teamopstellingen, Management Drives, Wave® en Lencioni.

Vandaag nog uw teamuitdaging voorleggen?  Neem contact op met Hans Deelen of Koen Verhoeven.