Vacature vervuld

Business Manager (MT-lid) Wageningen Marine Research

Wageningen Marine Research

In een notendop

Ben jij een mensgerichte, verbindende manager die gepokt en gemazeld is als het gaat om het aansturen van een projectorganisatie? Zet jij je graag in voor een beter begrip en beheer van de zee, door aan de slag te gaan met (maatschappelijke) uitdagingen rond natuurbeheer, voedsel uit zee en wind op zee? Wil je op managementteam-niveau medeverantwoordelijk zijn voor het totale instituut? Lees dan verder over de positie van Business Manager (MT-lid) bij Wageningen Marine Research!

Werken bij Wageningen Marine Research betekent:

·        Onderdeel zijn van een van de meest vooraanstaande instellingen in de wereld.
·        Werken met gepassioneerde en gemotiveerde collega’s.
·        Medeverantwoordelijk voor het totale instituut.
·        Een salaris van maximaal €7.728 per maand + 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 4%.
·        Mogelijkheid van een leaseauto.

NB Ter uitbreiding van het MT is WMR op zoek naar één Business Manager voor de locatie in Yerseke/IJmuiden. Af en toe zal ook de locatie in Den Helder bezocht moeten worden.

De positie: Business Manager (MT-lid)

Als Business Manager ben je verantwoordelijk voor het verhogen van de kwaliteit van het projectmanagement. Kortom: een focus op projectleiders, planningen en projecten. Dit doe je door een combinatie van alerte voortgangsbewaking en het coachen en begeleiden van de projectleiders.

Vanuit jouw rol kijk je strategisch en tactisch naar project- en capaciteitsmanagement. Hierbij stuur je op de inhoudelijke verbinding met opdrachtgevers en de overkoepelende WUR-organisatie.

Meer specifiek ben je verantwoordelijk voor:

  • Het “reilen en zeilen” van het WMR-instituut als geheel. Samen met de andere 3 MT-leden ben je integraal verantwoordelijk.
  • Het vertalen van het strategisch beleid naar de projecten, acquisitie, omzetontwikkeling en budgetten.
  • Het zijn van een troubleshooter als het gaat om relatiebeheer.
  • Het vormgeven van kennisontwikkeling, innovatie en acquisitie.
  • Het voeren van gesprekken in de HR-cyclus met circa 40 medewerkers.


Wie ben jij?

Jij bent een ervaren manager die gepokt en gemazeld is als het gaat om het werken in een projectorganisatie. Jouw managementstijl laat zich typeren als een evenwichtige combinatie van mens- en resultaatgericht. Je verbindt op mensniveau, maar ook tactisch/strategisch als het gaat om klanten, opdrachten en resources. Je bent benaderbaar, inlevend en met een scherp oog voor de belastbaarheid van je collega’s. Dit doe je onder andere door veel in gesprek te zijn op de verschillende locaties, maar ook met de collega’s die op afstand werken.

Als persoon ben je mensgericht en geef je vertrouwen. Tegelijkertijd ben je besluitvaardig, open, heb je een talent voor organiseren en weet je op een prettige manier duidelijkheid te scheppen richting je collega’s. Niet in de laatste plaats heb je affiniteit – en bij voorkeur ook ervaring – met marien-ecologisch onderzoek. Je hoeft zelf geen expert te zijn, maar vanuit jouw inhoudelijke kennis en ervaring weet je voldoende wat het werk inhoudt en wat erbij komt kijken om dit goed te organiseren en uit te voeren.

Bij voorkeur beschik je over:

  • Een academisch werk- en denkniveau.
  • Een bewezen trackrecord als manager.
  • Ruime ervaring met projectmanagement.
  • Goed ontwikkelde management- en coachingsvaardigheden.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wageningen Marine Research (WMR)

Binnen de Wageningen University & Research (WUR) organisatie, is WMR het gespecialiseerde onderzoeksinstituut dat zich richt op strategisch en toepasbaar marien onderzoek. Circa 200 medewerkers zijn actief op projecten voor kennis en advies het kader van duurzaam beheer en gebruik van kust, zee én zoetwater. De onderzoeksgebieden zijn zeer divers en veelal gerelateerd aan de effecten van menselijk handelen op ecologie, waaronder wind-op-zee, visserij, kustinrichitng, klimaatverandering en natuurbeheer. WMR heeft locaties in IJmuiden, Yerseke en Den Helder.

Is jouw interesse gewekt?

Klik dan op “solliciteer” en laat jouw gegevens achter via het formulier. Deze procedure wordt verzorgt door Volta consultants. Er is een uitgebreid bedrijfs- en functieprofiel beschikbaar dat wordt gedeeld met kandidaten die worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Bij vragen kun je contact opnemen via 085 76 04 820.

Bij interesse gelieve te reageren via het webformulier waarnaar wordt verwezen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.