It’s all about leadership

Wij weten hoe ‘goed leiderschap’ eruitziet, maar ook dat het altijd situationeel is. ​Onze consultants laten leiders onvermoede kwaliteiten ontdekken. State-of-the-art diagnostiek gekoppeld aan praktische adviezen over ontwikkelingmogelijkheden.

Hoe wij werken

Wij combineren professionele mensenkennis met business sense. In een indringende dialoog krijgen wij scherp hoe ‘goed leiderschap’ eruitziet in uw business. Wat zijn de uitdagingen waar uw organisatie voor staat, wat is de ambitie en wat vraagt dit van een leider?
Met deze inzichten en onze state-of-the-art diagnose-instrumenten doen wij gefundeerde uitspraken over persoonlijkheid in relatie tot toekomstig succes in de functie.

Uw vragen die wij kunnen beantwoorden:

  • Is mijn kandidaat geschikt voor deze leidersrol? Hoe kunnen we verdere ontwikkeling ondersteunen?
  • Hoe effectief is ons directieteam?
  • Wat is het niveau en potentieel van onze senior-managers? Wie van hen hebben de kwaliteiten om door te groeien?

Development

Consultancy

Wij hebben de ervaring en expertise om complexe vraagstukken in uw onderneming snel te doorgronden. Wijsheid gekoppeld aan eerlijkheid en durf om lastige onderwerpen aan te snijden. Het is die bijzonder combinatie waarmee wij u helpen weerbarstige dossiers tot een oplossing te brengen.

Hoe wij werken

Volta adviseert bestuurders en toezichthouders over hun kernvragen:

  • Ligt de onderneming op koers?
  • Is de directie adequaat samengesteld en vormt zij een effectief team?
  • Sluiten structuur en besturingsmodel aan op de ontwikkelingen in de markt?
  • Hoe creëren we waarde?
  • Hoe inspireren en ontwikkelen we onze mensen?

Hierin zijn de consultants van Volta een sparringpartner voor de directie. Meedenken op de inhoud en tegelijkertijd het proces in goede banen leiden. Een objectiverende én betrokken ‘buitenstaander’ die het krachtenveld begrijpt, de inhoud verstaat en oog heeft voor de menselijke maat.

Soms is het nodig om uw bemanning in de top tijdelijk te versterken. Of het nu gaat om specifieke deskundigheid bij veranderingen of een onverwachte vacature, Volta interim solutions beschikt over een ruim netwerk van zeer ervaren voor vraagstukken op human resources, finance & restructurering en marketing & positionering.

Hoe wij werken

Binnen een dag scannen wij de organisatorische context en de positie waarop de interim-manager ingezet wordt. Wij analyseren met u het vraagstuk en de uitdagingen en formuleren een heldere opdracht. Snelheid is daarbij altijd geboden. Wij hebben een up-to- date netwerk van topprofessionals onder de spreekwoordelijke speed dial knop.

De kandidaten die wij presenteren, hebben een succesvol trackrecord aansluitend op uw vraag. Onze interim-managers leveren direct.

Wij contracteren en begeleiden de interim-manager voor u bij de uitvoering van de opdracht. Zo voegen wij niet alleen een professioneel klankbord toe, maar ontzorgen wij u ook op alle wet- en regelgevingsaspecten die samenhangen met tijdelijke inhuur. Gedurende de opdracht onderhouden we contact met u als opdrachtgever en onze interim-manager. Altijd met het oog op de te realiseren resultaten.

Interim Solutions