Hoe is het om als young professional aan de slag te gaan bij Volta consultants?

Bo van Vuuren – Research Consultant bij Volta

Na mijn studie wist ik eigenlijk nog niet goed waar ik met mijn opleidingsachtergrond mijn carrière wilde gaan starten. Ik ben afgestudeerd in Human Resource Management & Psychology. Ik had wel een helder idee van het type functies dat aansluit op mijn profiel, maar geen goed beeld van het soort organisatie waar ik mij in thuis zou voelen. Ik was op zoek naar een leuk bedrijf dat mij de kans wilde geven om veel te leren in een korte tijdspanne. Een organisatie die mijn groei en ontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan en bereid is om dit te faciliteren. Dat heb ik gevonden bij Volta: afgelopen zomer ben ik hier aan de slag gegaan als Research Consultant.

“Bij Volta wordt er goed gekeken naar mijn ambities en interesses.”

Ik startte hier zonder enige relevante werkervaring, maar merkte al snel dat ze meer kijken naar mij als persoon en mijn groeipotentie. Bij Volta wordt er goed gekeken naar mijn ambities en interesses. Het mooie aan mijn carrière bij Volta is dat ik mijn ontwikkelpad voor een groot gedeelte zelf in handen heb. In samenspraak met de partners wordt er gekeken naar mijn ambities en waar mijn sterke punten tot uiting komen. Volta is bereid om te investeren in mijn ontwikkeling in de vorm van cursussen of opleidingen en dat maakt het voor mij erg interessant.

Daarbij komt kijken dat je deel uitmaakt van een klein en hecht team. Ik word door mijn collega’s en de partners van Volta overal bij betrokken. De lijntjes zijn kort, er hangt een informele werksfeer waar je jezelf kunt zijn en waar jouw mening ertoe doet. De partners binnen Volta hebben enorm veel ervaring op het gebied van consultancy en executive search en zijn erg benaderbaar. Dit versnelt het leerproces voor collega’s die net zoals ik aan de start staan van hun carrière.

“In mijn functie ben ik van A tot Z bij een procedure betrokken.”

Naast de kansen die ik binnen het bedrijf krijg op het gebied van mijn persoonlijke ontwikkeling, is ook de functie als Research Consultant uitdagend. In mijn functie ben ik van A tot Z bij een procedure betrokken. Ik ging in deze functie al snel op pad naar opdrachtgevers samen met één van de partners van Volta. Wanneer je aan tafel zit bij de klant, spreek je een groot deel van de sleutelfiguren binnen een organisatie en leer je over de dynamieken en verhoudingen die daarbij horen. Je werkt met mensen op het allerhoogste niveau binnen een organisatie samen; CEO’s, CFO’s, CCO’s, leden van de Raad van Bestuur, name it! Al met al geeft Volta op een positieve manier invulling aan mijn leerproces. Een mooie manier om mijn carrière te starten!

Ben jij nieuwsgierig, scherp in je denken, heb je goede communicatieve skills en ben jij opzoek naar een baan waarin ook jouw professionele ontwikkeling centraal staat? Dan maken we graag kennis met je voor de functie Research Consultant bij Volta. Meer informatie en de mogelijkheid om via LinkedIn te solliciteren vind je hier