Testimonial Erik Martens – sr. Specialist PA, Lobby & Woordvoering ZLTO


“Het hele proces is prettig en respectvol en de toon is professioneel.”

Erik Martens is per 1 juli 2020 begonnen als sr. Specialist Public Affairs, Lobby & Woordvoering bij de ZLTO. Deze procedure werd begeleid door Volta Consultants. We spraken met Erik over deze procedure, de begeleiding van Volta hierin en zijn start bij de ZLTO.

Hoe heb je het proces en de gesprekken bij Volta ervaren?
“Ik heb destijds mijn CV opgestuurd naar jullie in navolging van de openstaande vacature. Ik ben vervolgens benaderd door een consultant en dit was een hele prettige en rustige benadering. Na het eerste contact via de mail ben ik voor een kennismakingsgesprek met Patrick Simonis bij jullie op kantoor geweest. Het was een buitengewoon prettig, maar stevig en intensief gesprek waarbij de nieren zijn geproefd. Ik kwam bij een communicatieadviesbureau vandaan dus de stap naar de ZLTO was voor mij niet gelijk aansluitend op mijn carrièrepad tot dan toe. Ik had wel al samengewerkt met agrobedrijven en branche organisaties. Er is tijdens de kennismaking goed doorgevraagd naar mijn kennis van en over de branche en mijn beweegredenen om bij de ZLTO te willen werken. Dat was prima. Het was geen klassiek vraag-antwoord dialoog, maar een persoonlijk gesprek.”

In hoeverre komt het beeld dat je nu hebt van de organisatie overeen met het beeld dat Volta je heeft voorgelegd aan het begin van het traject?
“Van te voren heb ik een profielschets gekregen van de functie en het bedrijf. Deze was helder, professioneel en ‘to the point’: er ligt een uitdaging en dit wordt er van jou verwacht. Het was ook wel abstract, want er speelt veel bij de ZLTO. Maar het klopt wel met hetgeen ik nu tegenkom.”

In hoeverre ben je tevreden met de match bij de ZLTO?
“Ik ben zeker tevreden. Er werken bij de ZLTO betrokken en aardige mensen. Er moet op veel punten nog een slag gemaakt worden, maar veranderingen vinden niet plaats van vandaag op morgen. Ik ben natuurlijk ook in een gekke tijd begonnen, met Corona. Er wordt veel vanuit huis gewerkt. Gelukkig heb ik onlangs een medewerkersbijeenkomst gehad, de eerste keer dat het bedrijf weer met meerdere mensen bij elkaar kwam. Het was prettig om de mensen te zien en vooral dat ze ook mij konden zien en spreken.”

Welke aspecten waarin Volta zich onderscheidt heb je gedurende het proces ervaren?
“De persoonlijke benadering is heel fijn. Je zou het Brabants kunnen noemen. Jullie zitten in een mooi herenhuis, wat daar ook aan bijdraagt. Patrick bracht ook zijn persoonlijke drijfveren naar voren: wat heeft hij allemaal gedaan en hoe staat hij er in. Hierdoor voer je echt een gesprek. Vanaf het moment dat de gesprekken bij de ZLTO zijn begonnen, is er altijd goed contact gehouden. Je kunt als bureau denken “mooi nu neemt de opdrachtgever het over”, maar zo was het niet. Ik kreeg voorafgaand aan deze gesprekken een berichtje met een succeswens en koppelde zelf na de gesprekken terug hoe het was gegaan. Die persoonlijke aandacht is fijn. Het hele proces is prettig en respectvol en de toon is professioneel. Menselijk contact is belangrijk voor jullie. Van de aandacht gedurende de procedure tot aan de bos bloemen die ik bij aanvang van mijn nieuwe functie bij de ZLTO tot mijn verrassing mocht ontvangen.”