Testimonial Marjolein Brasz – Managing Director Foodvalley NL

Per 1 augustus 2020 is Marjolein Brasz begonnen als Managing Director van Foodvalley NL. Volta Consultants begeleidde deze procedure. Wij spraken Marjolein over deze procedure, de begeleiding van Volta hierin en haar start bij Foodvalley NL.

Hoe is deze functie op jouw pad gekomen?
“Ik zag de vacature voor deze functie voorbijkomen op LinkedIn en dacht na het lezen hiervan: ik ben wat Foodvalley zoekt. Er was een begrip dat mij triggerde in de vacature, namelijk ‘ecosysteem innovatie’. Ik herkende in de vacature wat de organisatie wilde gaan doen, welke kant ze op willen en dat matcht met mijn ervaring. Ik heb de afgelopen jaren veel met dit onderwerp gewerkt. Ik heb gesolliciteerd bij Volta en werd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.”

Hoe heb je het proces bij en de begeleiding van Volta ervaren?
“Het eerste gesprek voerde ik met Patrick Simonis. Ik was misschien niet gelijk de geijkte kandidaat. In principe zijn dit soort rollen nieuw in de wereld van transitie en vergen misschien ook wel een ander soort profiel van de kandidaat. Patrick is bereidwillig geweest om een ander soort kandidaat naar voren te schuiven. Als hij dat niet durft, gaat hij het niet doen. Eenmaal in de procedure vond ik dat alles grondig gebeurt: twee gesprekken bij Volta, meerdere gesprekken bij Foodvalley, een assessment. Het hoort bij de zwaarte van de functie, maar persoonlijk vond ik dit wel wat veel. Toen ik eenmaal door was naar de selectiecommissie heb ik mij gesteund gevoeld door Patrick. Hij gaf af en toe een compliment of checkte of de opdrachten die ik voorgelegd kreeg helder en begrepen waren. Hij heeft mij, en andere kandidaten waarschijnlijk ook, goed ondersteund tijdens de procedure.”

Gedurende de procedure heeft Volta je een beeld geschetst van de functie en de organisatie. In hoeverre komt dit overeen met het beeld dat je nu hebt?
“Wat Volta goed gedaan heeft, is in het profiel vermelden dat de eerste tijd nog gebouwd moet worden aan een organisatie, structuur en cultuur binnen Foodvalley. Patrick heeft dit ook benoemd in de gesprekken. Het mooie aan deze functie is dat alles in stelling is gebracht. Het klopt allemaal. Maar het is niet zo dat ik in een opgemaakt bed terecht kom. Het zijn allemaal dozen van een kast, een bed, een bureau… je bent de hele slaapkamer aan het opbouwen. Dat is van tevoren geschetst, kwam in de kennismakingsgesprekken ter sprake en zie ik nu ook terug.”

Je bent inmiddels al eventjes onderweg in je nieuwe functie. Hoe bevalt het je als Managing Director bij Foodvalley NL?
“Ik heb het heel erg naar mijn zin. Het is natuurlijk een gekke tijd. Je bent door corona ook aan het vernieuwen hoe je samenwerkt. Dat is heel intrigerend. Ik heb in het begin veel mensen gezien en veel gepraat. Nu zitten we inmiddels alweer een tijdje thuis. Dat is soms lastig omdat je het team nog aan het vormen bent. Je hebt wel aan elkaar kunnen wennen, maar je gaat nu weer op afzonderlijke locaties aan de slag. Iets opbouwen is dan ingewikkeld als je niet bij elkaar bent, maar daar passen we ons goed op aan. Daarnaast zijn we de missie, visie en strategieën aan het uitwerken. De contouren zijn helder, de invulling is in volle gang. Ik geniet van de nieuwe ontmoetingen met partnerorganisaties en spelers in dit ecosysteem, intern en extern bouwen. Dat is iets wat bij mij past, wat ik leuk vind om te doen en met een prachtige missie bovendien: ‘Shaping the future of food together’.”

Waarin vind jij dat Volta zich onderscheidend heeft opgesteld tijdens de procedure?
“Mij was al heel snel duidelijk dat Patrick goed voor ogen had waar de organisatie van Foodvalley NL stond en waar nog aan gewerkt kon worden. Je kunt pas snelheid maken als de basis in orde is. En die bouwstenen waren er, maar moesten nog wel in elkaar worden gezet. Ik vond dan ook dat Patrick heel goed was aangehaakt bij de opdrachtgever. Hij deed ook daar aan ontzorging. Ik kon zien dat hij veel in contact was met de selectiecommissie. Tijdens de hele procedure heeft hij heel goed kunnen verwoorden waar de organisatie behoefte aan heeft en daarbij goed gekeken naar de match tussen mij en de voorzitter. Idealiter vormen de Managing Director en de voorzitter echt een duo en moeten zij goed op elkaar ingespeeld zijn. Patrick heeft goed gekeken hoe de energie daar zit. Een functieprofiel of vacaturetekst is meer gericht op de kennis en kunde die iemand nodig heeft, daar kun je moeilijk een persoon in vatten. Maar omdat Patrick vaak in contact stond met de selectiecommissie wist hij goed wat er nodig was en wat er wel of niet in de kandidaat moest zitten. Die wensen van de opdrachtgever heeft hij goed gehoord en terugvertaald naar mij. Ik kan mij voorstellen dat het ingewikkeld is om alle mensen op één lijn te krijgen. En dat heeft hij mooi gedaan.”