Bo van Vuuren

research consultant

‘’Als je de slimste persoon in de ruimte bent, dan sta je in de verkeerde zaal.’’

Kijk eens om je heen binnen je bedrijf, team of afdeling en stel jezelf de vraag ‘’Bevind ik me onder mensen die slimmer zijn dan ik, of ben ik de slimste?’’. Als het antwoord op die vraag het laatste van die twee is dan ben je in de verkeerde ruimte of maak je deel uit van het verkeerde team.

Als kind voetbalde ik graag. De teams waar ik destijds deel van uitmaakte waren bepalend voor mijn persoonlijke groei. Ik merkte dat naarmate ik in beter presterende teams speelde, zelf ook beter werd in het uitvoeren van mijn persoonlijke rol binnen het elftal. Dit heeft mij uiteindelijk naar een hoger niveau gebracht.

Mijns inziens werkt dit binnen organisaties idem dito. In mijn functie als research consultant binnen Volta probeer ik deze filosofie ook sturing te geven door mezelf zo veel mogelijk open te stellen voor nieuwe kennis en kunde. Zoals een wijs man een lange tijd geleden zei: ‘’Ik weet alleen dat ik niets weet’’. Zo nu en dan kan het erg nuttig zijn om dit tegen jezelf te zeggen. Zo waarborg je een kritisch zelfbeeld, een goed startpunt voor persoonlijke ontwikkeling met als uiteindelijk doel om zowel de klant als relatie van Volta zo dienstbaar mogelijk te zijn.

Daarnaast vind ik het vanuit mijn oogpunt als organisatiewetenschapper interessant dat elke opdracht weer net iets anders is dan de vorige. De complexiteit die dit met zich meebrengt vind ik interessant om te ontrafelen en te simplificeren door middel van mijn analytische, accurate en gedisciplineerde benadering.

internet_001_bymarjo_01092021_Volta Bo van Vuuren-43

Bo van Vuuren
research consultant
bo.vanvuuren@voltaconsultants.com

[button target=”_self” hover_type=”default” text_align=”center” text=”Contact” link=”mailto:bo.vanvuuren@voltaconsultants.com” margin=”o auto”]

Ons team

x